- Populaire zoektermen
- Over ons
- Stalen schuifdeuren
- Vacatures
- Contact
Heeft u een monumentaal pand? Kies dan juist voor onze stalen korfboogpuien! Bij Dijk Metaaldesign adviseren wij u graag. Neem contact met ons op.
De maten nemen wij mee in de offerteaanvraag, maar worden bij het inmeten nagekeken en aangepast waar nodig.
Bij het vervaardigen van onze geïsoleerde stalen korfboogpuien voor buiten staat een hoogwaardige afwerking centraal. Daarom kiezen wij bewust voor poedercoaten als conserveringsmethode. Deze techniek zorgt niet alleen voor de gewenste kleur, maar biedt ook een duurzame bescherming die traditionele verf ruimschoots overtreft.
Poedercoating staat bekend om zijn slijtvastheid en lange levensduur. De coating vormt een stevige, weerbestendige laag rond het stalen frame, waardoor de pui jarenlang beschermd blijft. In tegenstelling tot traditionele verf kan poedercoating in dikkere lagen worden aangebracht, zonder druipvorming. Bovendien worden er geen oplosmiddelen gebruikt, wat bijdraagt aan de kracht en milieuvriendelijkheid van de afwerking.
Voor buitentoepassingen zoals korfboogpuien nemen we extra voorzorgsmaatregelen. De frames worden na productie eerst geschoopeerd – een proces waarbij een zink-aluminiumlaag wordt aangebracht om corrosie te voorkomen. Daarna volgen twee lagen poedercoating voor een optimale en langdurige bescherming.
Ook de uitstraling van de pui is volledig aan te passen aan uw wensen. U heeft de keuze uit elke RAL-kleur, zodat de korfboogpui perfect aansluit bij de stijl van uw woning of buitenruimte. Zo combineert u duurzaamheid met een karaktervolle en verfijnde look die jarenlang blijft imponeren.
Staat uw kleur hier niet tussen?
Voeg hier uw gewenste RAL-kleur toe
Voor wanneer je de ruimte echt wilt afsluiten of meer privacy wilt creëren.
Uw huidige samenstelling is nog niet compleet. Voeg alle stappen toe aan uw samenstelling om door te gaan.
Isolatiewaarde: voldoet het glas aan de HR++ norm?
De dubbele beglazing die wij toepassen in onze stalen buitendeuren voldoet aan de isolatienorm om als HR++ glas te worden aangemerkt. De gemiddelde isolatiewaarde (Ug) bedraagt circa 1,1 W/m²K, wat zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Bij toepassing van HR+++ (triple glas) kunnen zelfs waardes van gemiddeld 0,6 W/m²K worden behaald, ideaal voor situaties waar maximale isolatie gewenst is.
Een uitzondering geldt voor het glas in voordeurpanelen; daar wordt soms HR+ glas toegepast.
De richtlijnen voor veiligheidsglas zijn vastgelegd in NEN 3569: “Veiligheidsbeglazing in gebouwen”. Voor woningen (categorie a) geldt:
De norm NEN 2608 bepaalt de maximaal toegestane glasoppervlakte op basis van winddruk. Dit is afhankelijk van:
Overzicht maximaal toe te passen oppervlakte (m2) van vlakglas volgens de NEN 2608:
Met deze gegevens bepalen wij nauwkeurig welk type glas veilig en toegestaan is voor uw stalen buitendeur. Wij werken altijd volgens de officiële tabellen en richtlijnen van NEN 2608, zodat u verzekerd bent van kwaliteit én veiligheid.
Staal een perfecte geleider van warmte en kou. Bij de stalen kozijnen zoals ze die vroeger maakten, slaat de kou meteen naar binnen. Het staal geeft de kou daarvoor een brug: de koudebrug. Het woord zegt het eigenlijk al: een koudebrugonderbreking is een onderbreking van de koudebrug. Voor stalen stalramen van Van Dijk Metaaldesign®, betekent dit dat het staal aan de buitenkant het staal aan de binnenkant elkaar niet raken. Dit komt door een laagje kunststof met glasvezel tussen de twee lagen staal, die als isolator werkt. De kou kan hierdoor niet naar binnen en de warmte zal hierdoor niet naar buiten vloeien.
Met alleen dubbelglas in het stalraam bent u er namelijk nog niet. Door het staal slaat de kou naar binnen en vormt dit condensvorming aan de binnenkant van het raam. Voor een schuur of bijgebouw is dit vaak geen probleem, maar in uw woning is dit erg hinderlijk en vervelend. Meer informatie en hoe dit werkt? Bekijk dan ons uitleg video: